Kui see on klassikaline ajakirjandus, siis me ei tahagi olla Eesti Meedialiidu liige

Nädalavahetusel toimus Vabaduse väljakul Suur Meeleavaldus, mille sõnumiks oli:

  1. Faktiline sundvaktsineerimine ei ole vastuvõetav ja peab lõppema.
  2. Ühiskonna lõhestamine vaktsiinipassidega ei ole vastuvõetav ja peab lõppema.
  3. Laste massiline COVID-19 vaktsineerimine on põhjendamatu ja peab lõppema.

Kõik väga selged ja lihtsasti mõistetavad sõnumid. Meeleavaldusel osales ca 10 000 inimest, teiste hulgas ka legendaarne muusik ja “vabaduse isa” Tõnis Mägi. Eesti massimeedia lipulaev Delfi kajastas seda suursündmust kui eluheidikute kokkutulekut. Faktikontrollijast tõeminister Herman Kelomees kirjutas Delfis, et suurt koroonaprotesti korraldab ja võimendab kirev salk, konservatiividest kriminaalideni.

Nagu sellest veel vähe poleks, kirjutas Kelomees tagatipuks eraldi laimuartikli Tõnis Mägist. Kuidas on võimalik, et massimeedia lipulaeva madrus pole suuteline pea kahe aasta jooksul tuvastama, et kogu koroonavärk on täielik poliitiline pettus, mitte mingit kogu rahvast ohustavat pandeemiat ei ole ning käimas on inimõiguste massiline kärpimine, äritegevuse väljasuretamine ja põhiseadusega vastuolus olev inimkatsete korraldamine?

Herman Kelomees ja Delfi sülitavad näkku põhimõtteliselt 75% Eesti rahvale

Sildistades ja laimates vaba ühiskonna põhimõtteid toetava meeleavalduse korraldajaid ja esinejaid kriminaalideks ning kutsudes üles Eesti üht enim armastatud inimest sotsiaalselt tühistama, näitas Kelomees, et tema tegevus pole midagi muud kui tühipaljas vihakõne vähemasti poole Eesti rahva vastu. Juhime tähelepanu sellele, et kuigi ligi pool Eesti rahvast ei ole lasknud ennast lollitada ja pole seega põhiseaduse vastastes inimkatsetes osalnud, on fakt, et see teine pool, kes on lasknud ennast vaktsineerida, nendest pooled tegid seda vastu tahtmist. See tähendab, et parimal juhul ainult ca 25% elanikkonnast on lasknud end vabatahtlikult vaktsineerida.

Tasub mainimist, et lisaks Vabaduse väljakul toimunud suurele meeleavaldusele on Tõnis Mägi tänavu osalenud ka taasiseseisvumispäeva kontserdil Lauluväljakul, kuhu lubati ainult vaktsineeritud-testitud inimesed. See tähendab, et armastatud muusik on andnud endast kõik, et olla olemas kogu Eesti jaoks.


Kelomehe jt tõeministrite vihakõnede tõttu on Delfi kaotanud igasuguse auväärsuse, sest sopameedia oli sunnitud isegi oma kommentaariumi sulgema, kuna ärkvel rahvas hakkas liiga palju “ohtlikku infot” levitama. Viimastel päevadel on sotsiaalmeedias näha rahva üleskutseid “tühistage Delfi tellimused”. See on Delfi täielik allakäik!

Eesti Meedialiit: Telegram ei ole klassikaline ajakirjandus

Teatavasti ei lubata Telegrami valitsuse pressikonverentsile ning Telegrami ei võeta ka Eesti Meediaettevõtete Liidu liikmeks, sest liidu hinnangul “ei ole Telegram klassikaline ajakirjandus”. Küll aga on Delfi Eesti Meedialiidu liige ning Delfi üks suuremaid nimesid on Herman Kelomees, kelle artiklid on 100% propaganda ja 0% ajakirjandus. Kui selline tase ongi klassikaline ajakirjandus, siis Telegram ei soovigi enam Eesti Meedialiidu liikmeks saada.

Hando Tõnumaa