23. oktoobril toimub suur meeleavaldus vaba ühiskonna kaitseks

Laupäeval, 23. oktoobril 2021 algusega kell 12.00 toimub Tallinnas, Vabaduse väljakul suur meeleavaldus vaba ühiskonna kaitseks. Meeleavaldus korraldatakse selleks, et nõuda Covid-19 vastases võitluses austuse taastamist vaba ühiskonna aluseks olevate põhimõtete vastu.

Meeleavaldusega astutakse välja samade põhimõtete eest, mis on toodud esile “Vabade kodanike deklaratsioonis”, aga meeleavaldust ei korraldata deklaratsiooniga liitunute nimel.

Ennekõike on meeleavalduse keskmes kolm nõudmist:

  1. Faktiline sundvaktsineerimine ei ole vastuvõetav ja peab lõppema. Vaktsineerimise vabatahtlikkuse põhimõtet peab austama reaalselt, mitte vaid deklaratiivselt.
  2. Vaktsiinipassidega ühiskonna lõhestamine ei ole vastuvõetav ja peab lõppema. Põhiseaduses sätestatud põhimõtet, et kõik inimesed on seaduse ees võrdsed, ei tohi eirata.
  3. Laste massiline Covid-19 vaktsineerimine on põhjendamatu ja peab lõppema. Kõiki lastesse puutuvaid poliitilisi otsuseid langetades tuleb seada esikohale laste, mitte kellegi teise huvid.

Laiemalt toonitatakse meeleavaldusega, et ilma veenva teadusliku põhjenduseta piirangute kehtestamine on lubamatu ning et piiranguid (ennekõike eksitavalt nakkusohutustõendiks nimetatud koroonapassi nõudmist) ei tohi kasutada vahendina inimeste vaktsineerima survestamiseks.

Samuti rõhutatakse, et inimestele tuleb teha Covid-19 varajase koduse ravi võimalused kättesaadavaks, et statistilisi andmeid koroonaviiruse leviku kohta ühiskonnas tuleb esitada ausameelselt ning et avaliku võimu poolt sihilik hirmu külvamine ei ole lubatav.

Korraldajate sõnul on eesmärgiks viia meeleavaldus läbi rõhutatult väärikalt, soliidselt ja rahumeelselt ning saata seeläbi valitsusele selge sõnum, et vaba ühiskonna aluseks olevatest põhimõtetest taganemine ei ole väga suurele osale Eesti ühiskonnast vastuvõetav.

Meeleavaldus on registreeritud ning seda korraldab Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) koos partneritega. Korraldajad kinnitavad, et suure meeleavalduse läbiviimisel pannakse erilist rõhku turvalisuse tagamisele, milleks palutakse ka politsei abi.

Meeleavaldusele oodatakse rohkem kui 5000 inimest kõikjalt üle Eesti – osalema on oodatud kõik inimesed, kes nõustuvad meeleavalduse sõnumiga. Korraldajad jätavad endale õiguse nõuda meeleavalduselt niisuguste loosungite kõrvaldamist, mis ei ole kooskõlas meeleavalduse sõnumiga, mis on ebaväärikad või mis õhutavad vaenu.

Info meeleavalduse kohta on eesti- ja ka venekeelsena kättesaadav veebilehel https://meeleavaldus.ee

Meeleavaldus Facebookis: https://www.facebook.com/events/4171602046295209/

Foto: meeleavaldus.ee