Hando Tõnumaa avalik kiri koroonakriisi vastutavatele isikutele: Kuhu edasi?

Hando Tõnumaa avalik pöördumine:

Lugupeetud koroonaeksperdid, vastutavad isikud valitsuses ja riigiasutustes, vaktsiinilobistid – kuhu edasi?

Nädalapäevad enne Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva (16.02.2022) kuulutas dr Arkadi Popov, et haiglad on löömas häirekella ning “tuleb mõelda karmidele piirangutele”. Kümme päeva hiljem, 26. veebruaril toimus Vabaduse Väljakul 30 000 inimesega rituaal, kus eirati kõikvõimalikke kehtivaid “koroonareegleid” nagu 2 meetri distants, maskid, kohustuslik vaktsineerimine, manitsus “Püsi kodus” jne, jne.

Kuidas on võimalik, et kümne päevaga toimus meditsiinivaldkonnas niivõrd drastiline hüpe, et vahetult pärast riigi ühe tunnustatuima koroonaeksperdi hoiatust ja soovitust “karmideks piiranguteks” täieliku katastroofi vältimise nimel said järsku vabalt koguneda 30 000 inimest, nagu homset polekski?

Kuidas seletada fakti, et suurimad koroonasõltlased nagu Karmen Joller, Toivo Maimets, Piret Rospu, Kaja Kallas jt ja vanameedia väljaanded nagu Delfi ja Postimees koos kommertsraadiotega kutsusid rahvamasse Vabaduse väljakule kogunema, kuigi me olime samal ajal koroonaekspert Popovi hinnangul kohutava katastroofi lävel?

Mõned kuud varem, 23. oktoobril toimus Vabaduse väljakul SAPTK korraldatud “Suur meeleavaldus vabaduse kaitseks”, kus osales ca 10 000 inimest (ehk kolm korda vähem inimesi) – sel sündmusel osalejaid nimetati hoolimatuteks viiruselevitajateks, kes koroonaekspertide ja vanameedia hinnangul tulnuks lausa ühiskonnast tühistada. Kusjuures kommertsraadiod ja reklaampindade agentuurid keeldusid toona SAPTK-i sündmust reklaamimast.

Tasub mainida ka, et 23. oktoobril oli haiglas 453 positiivse koroonaprooviga patsienti, 26. veebruaril aga 656. Nakatunute nädala keskmine oli 23. oktoobril ca 1360, 26. veebruaril aga üle 4600 inimese.

Sellised vastutavate isikute topeltstandardid ja üleüldine nonsenss mind ei üllata, sest viimase kahe aasta jooksul olete te kehtestanud ja propageerinud lugematu arvu mõistusevastaseid norme, nagu näiteks:

  • riigipiiri ja äride sulgemine (sh kohvikute, spordisaalide, kinode, teatrite sulgemine);
  • Saaremaa karantiini panek ja ülejäänud Eestist eraldamine (esimese laine ajal);
  • laste õues asuvate mänguväljakute teibiga sulgemine (esimese laine ajal);
  • desovahendid (mille kohta isegi näiteks Andres Merits on öelnud, et need koroona vastu ei aita);
  • tervete inimeste ümber klassifitseerimine ohtlikeks;
  • masstestimine diagnoosimiseks sobimatu PCR-tehnoloogiaga;
  • hoia vahet 2 m distantsireegel (sest viirusel on mõõdulint);
  • maskikandmise nõue alates 12-aastastest (sest viirus teab inimeste vanust);
  • kellaajalised piirangud (sest viirus tunneb kella);
  • metsas sportimise piiramine (esimese ja teise laine ajal);
  • avalike kogunemiste keelustamine;
  • põhiseadusega vastuolus olevad inimkatsed geeniteraapia preparaatidega ehk nn vaktsiinid, millel polnud ega pole isegi praegu õiget müügiluba (st mitte-tingimuslikku);
  • Jne, jne…

… ja seda kõike selle nimel, et takistada viiruse levikut, omamata sealjuures ühtegi tõestust ega näidet minevikust ega mujalt maailmast, mis selliseid tegevusi õigustaks. 2020. aasta kevadel koostatud “Avalikus kirjas” juhtisime tähelepanu mitmetele nendele samadele küsimustele, sest meie e-kirjadele vastutavad isikud ei vastanud ning valitsuse pressikonverentsile meid ei lubatud ning ka vanameedia väljaannete armee terve kamba peale ei pärinud mitte keegi nendel teemadel aru. Pool aastat hiljem saime tänu advokaatidele Sotsiaalministeeriumist ametliku vastuse, mille lühikokkuvõte on: Me tegime kõik need piirangud, sest teised tegid ka.

Meie järgmise avaliku kirja “Koroona valehäire” küsimustele vastas Sotsiaalministeerium ainult viidetega WHO allikatele.

Kusjuures eelmainitud tegevuste (piirangud-reeglid) järele polnud ka selles mõttes vajadust, et väidetavat laustaudi ju tegelikult Eestis polnud – ametliku statistika kohaselt ei registreeritud Eestis 2020. aastal liigsuremust! Küll aga registreeriti Eestis 3000 (!) liigsurma 2021. aastal ehk sel aastal, kui lükati käima enneolematu vaktsineerimiskampaania. Lisasurmasid esines kõikjal maailmas, kus rulliti lahti vaktsineerimiskampaania.

“Vaktsiinid on ohutud ja tõhusad”?

“Vaktsiinid on ohutud ja tõhusad” – sellist mantrat kuulutasid koroonaeksperdid ja vastutavad isikud nii siin kui ka sealpool riigipiiri. Kohalike staaridega pildi peal külvati isegi väikelinnad üle maksumaksja kulul “mine vaktsineerima, see on ohutut ja tõhus” plakatitega. Samasugust jama sai kuulata kaubanduskeskustes iga kahe minuti tagant. Eesti tuntuim koroonasõltlane dr Karmen Joller propageeris isegi väikesi lapsi mitte kuulama oma vaktsiiniskeptikutest vanemaid, vaid tegema ise otsuseid kooli arsti kabinetis, “sest vaktsiinid on ohutud ja tõhusad”.

Millegipärast aga väldivad Jollerid jt koroonasõltlased täielikult fakti, et Pfizer on tänaseks tunnistanud, et nende vaktsiinid on ohtlikud ning nad olid sellest ka teadlikud. BioNTech on tunnistanud, et COVID-vaktsiinil on tõsised kõrvalmõjud ning puuduvad ka andmed ohutuse ja tõhususe osas. Tänaseks on selgunud, et Pfizer valetas avalikult ning nende vaktsiini väidetava 95%-lise tõhususe asemel on see tegelikult kõigest 12%.

Kui Pfizer ja BioNTech midagi sellist tunnistavad, siis kuidas said Karmen Joller, Kaja Kallas, Tanel Kiik, Üllar Lanno jt koroonasõltlased meile pea kaks aastat rääkida sootuks vastupidist juttu?

Ilmselt pole vastutavad isikud kursis ka Oxfordi hiljutise uuringuga, millest selgub, et läbipõdenud on 13 korda rohkem kaitstud kui vaktsineeritud.

Vaktsiinikahjustusi on mitu korda rohkem, kui avalikkus seda arvab

On fakt, et piirangud mõjusid laastavalt eriti laste vaimsele tervisele – “koroonaga” tõusid rekordkõrgele noorte enesetapud ja enesetapukatsed. Selle üheks põhjuseks oli vaktsiinidega survestamine ja vaktsiinist keeldunud inimeste ühiskonnast väljaarvamine. Tänaseks on teada, et vaktsiinidest polnud mitte mingit kasu ning 3000+ eestlast surid farmaatsiamaffia ja kohalike staararstide-koroonasõltlaste lobitöö survel.

Ülemöödunud nädalal oli TV3 eetris dokfilm “Enam ei vaiki – koroonavaktsiin rikkus mu tervise”, mille kohta pole Jollerid, Lutsarid, Maimetsad, Kallased, Kiiged jne samuti mitte sõnagi poetanud.

Vaktsineerimine algas 2021. aastal ja kui vaadata, kui palju inimesi suri möödunud aastal koroonaga, siis neid oli Terviseameti andmetel ca 1770. Kokku oli 2021. aastal surmasid ca 18 350, nendest siis ca 2800 olid liigsurmad (kuna viimase 10 aasta keskmine surmade arv on ca 15 500). Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) andmetel suri eelmisel aastal üle 5200 topeltvaktsineeritu ja ligi 1000 ühe süsti saanud inimest, seega kokku üle 6000 koroonavaktsiini saanu.

Paljude arstide, teadlaste, ekspertide ja poliitikute jutust jääb mulje, et nendest 1770-st koroonaga surnust läheb osa kindlasti ka sinna ligi 3000 liigsurma alla, aga vaat nende ca 6000 süstisaanu surmade osalist liigitamist liigsurmade alla ei puutu keegi poole sõnagagi. Kas see ongi teaduslik lähenemine?

Teaduse ja tõe otsimise/leidmise huvides tasuks koroonavaktsiinide ohutusse ja kasulikkusesse uskujatel vaadata otsa teaduslikele leidudele, mis on viimasel ajal tänu julgetele teadlastele ja ajakirjanikele valguse kätte jõudnud.

  1. Uurida Pfizeri koroonavaktsiini müügiloa jaoks USA Toidu- ja Ravimiametile (FDA) esitatud dokumente, mida FDA soovis algselt 75 aastaks salastada, kuid peab nüüd kohtuniku jaanuaris 2022 tehtud otsuse tõttu avalikustama 8 kuu jooksul.
  2. Võtta endale paar nädalat vaba aega ja töötada läbi üle 400 uuringu, milles on jõutud järeldusele, et koroonameetmetest on olnud lõppkokkuvõttes rohkem kahju kui kasu.
  3. Tutvuda Uus-Meremaalt pärit andmetega, mis näitavad, et muust maailmast ära lõigatud ja väga rangete koroonameetmetega riigis tõi 2021. aasta kaasa märgatava liigsuremuse, ent koroonasurmad tulid “mängu” alles 2022. aastal. Samuti nähtub sealsest statistikast, et kaks süsti saanud haigestuvad rohkem kui üks või kolm süsti saanud või üldse mitte-vaktsineeritud.
  4. Lugeda dr Spiro Pantazatose ja tema kaasautorite hiljuti avaldatud vaktsiinidest põhjustatud suremuse määra uurivat teadusartiklit, milles jõutakse järeldusele: statistika näitab selgelt, et vaktsineerimisega tõuseb ka suremus. Pantazatose esialgne reaktsioon COVID-pandeemiale ühtis 100% peavooluteadusega, aga aja jooksul ilmnenud andmed ja nende teaduslik usaldusväärsus sundisid teda meelt muutma. Tegime värskest intervjuust Pantazatosega ja tema teadustööst ka Telegramis kokkuvõtte. PS. Tema sõnum teadlastele on leida oma hääl ja lõpetada vaikimine. Ta on veendunud, et teadlased peavad tegelema vaktsineerimisega kaasneva suremuse põhjaliku uurimisega.
  5. Võtta ühendust mõne Rootsi terviseameti töötajaga (nagu tegi näiteks Telegram.ee) ja uurida, miks ei ole neil olnud kordagi maskid kohustuslikud (need olid soovituslikud lühikest aega ainult täiskasvanutele, ainult ühistranspordis ja tipp-tundide ajal) ja miks ei ole neil vaktsineerimine kohustuslik isegi meditsiinitöötajatele.
  6. Viia end kurssi, et Berliinis asuv Charité haigla nõuab vaktsiinikahjustuste kliinikute loomist.
  7. Ja et endine Pfizeri juhtivteadlane ning allergiate ja hingamisteede uuringute osakonna asepresident, vilepuhuja Michael Yeadon teatab värskes uurimistöös, et kõik peamised narratiivid SARS-CoV-2 ja kehtestatud “meetmete” kohta esitatud väited on valed. Eelnevat arvesse võttes ei saa enam kahte viimast aastat pidada heade kavatsustega tehtud vigadeks. Selle asemel on kurjategijate eesmärk suure tõenäosusega totalitaarne kontroll elanikkonna üle kohustuslike digi-ID-de ja sularahata keskpanga digitaalvaluutade (CBDC) abil.

N-ö lamemaalased ütlesid juba kaks aastat tagasi, et “pandeemia kestab senikaua, kuni tehakse masstestimist”. Kas neil oli siis õigus? Soome epidemioloog Jussi Sane ütles Helsingin Sanomatele lausa, et pandeemia kestab nii kaua kui inimesed sellesse usuvad…

Ja mis veel kõige olulisem – sajad uuringud tõestavad, et koroonameetmetest on lõppkokkuvõttes olnud rohkem kahju kui kasu. Esimene uuring ekspertide mahitusel ette võetud lockdown’ide kahjulikkuse kohta avaldati uue koroonaviiruse “1. laine” põhjal The Lancetis juba 2020. aasta suvel. Tänaseks on erinevate koroonameetmete ja piirangute kahjulikkust tõestatud juba enam kui 400 uuringus.

Koostame nimekirja: kes nõudsid Eestis liikumispiiranguid ja inimsusevastaseid kuritegusid?

Meie kohustus vastutavate kodanikena on teha kõik, et viimase kahe aasta meditsiiniterrorism ei saaks enam mitte kunagi korduda. Me ei saa koroonapettust vaiba alla pühkida ja teha nägu, nagu viimased kaks aastat ei oleks Eestis toimunud diktatuuri kehtestamist, majanduse sihilikku kokku kukutamist, põhiseadusega vastuolus olevate inimkatsete tegemist rahva peal vaktsiinide ja orjamaskide nõudmisega ning üleüldist survestamist, segregeerimist, hirmutamist jne.

See, mis toimus, oli sõna otseses mõttes kriminaalne! Ametliku statistika kohaselt ei olnud Eestis mitte mingit pandeemiat, liighaigestumist ega mitte midagi sellist, mida saaks kuidagimoodi klassifitseerida „meditsiiniliseks hädaolukorraks“ (kui muidugi juba aastakümneid kestnud meditsiinipersonali puudus välja arvata).

Toimus pigem see, et kasutusele võeti PCR-testid, mis ei ole mõeldud haiguse ega nakkuse tuvastamiseks ning nende mõttetute testide ettekäändel hakati kehtestama diktatuuri.

Me saame andestada selle, mis toimus 2020. aasta kevadel – enamus olid massihüpnoosi all ja hirmul. Aga suveks 2020 oli selgemast selge, et mitte mingit hädaolukorda pole ning tegemist on pettusega – sellelaadset infot oli rohkem kui piisavalt – probleem oli hoopis selles, et vastutavad isikud keeldusid seda infot arvestamast.

Nüüd on aeg koostada nimekiri Eesti isikutest, kes toetasid oma sõna, teo või tegemata jätmistega Eestis ja mujal maailmas lukustusi, Covid korraldusi ja inimsusevastaseid kuritegusid ja nende toimepanijaid.

Teatavasti on inimesed viimastel kuudel Hiinas Shanghais elanud täieliku terrorismi küüsis – miljonid elanikud olid nädalaid oma kodudes luku taga. Need, kellel on positiivne SARS-CoV-2 test, viiakse kinnipidamislaagritesse ja nende lemmikloomad tapetakse. Paljud seisavad silmitsi näljaga ja on olnud lugematuid enesetappe. Vaatamata kõigele sellele nagu igas riigis, kus neid meetmeid on rakendatud, ei ole need ebainimlikud poliitikad suutnud sesoonseid infektsioone peatada.

Tuletan veel kord meelde! Enam kui 400 uuringut kinnitavad: koroonameetmetest ja -piirangutest on olnud rohkem kahju kui kasu.

Selle võika vaatemängu on õudusega jäädvustanud rahvusvahelised pealtvaatajad. Eesti staararstid ja vastutavad isikud (koroonasõltlased), kes kunagi toetasid liikumispiiranguid ja inimsusevastaseid kuritegusid, vaikivad praegu Shanghais toimuva osas ning jutlustavad pigem Ukrainast.

Kes andis elu surmavale ideoloogiale, mis kulmineerus sellise katastroofiga?

Lukustus oli sotsiaalne nähtus ja paljud tõenäoliselt edendasid lukustust lihtsalt sellepärast, et nad nägid oma eakaaslasi, kes edendasid piiranguid ja inimsusevastaseid kuritegusid. Neid, kes olid piirangute ja inimsusevastaste kuritegude vastu, neid halvustati ja tsenseeriti isegi võimsate institutsioonide poolt; see viis võimuga segatud piiranguteni ja „reegliteni“, mistõttu paljud usuvad, et nad ei pea seda poliitikat enne selle propageerimist uurima. Kogu seda kaost oleks saanud vältida, kui ühiskonnas oleks avalikud kallutamata debatid ja arutelud meid kõiki puudutavatel teemadel. Täna oleme me aga olukorras, kus isegi Arvamusfestival on ametlikult teatanud, et lubatud on ainult ühesugused arvamused.

Oluline on mõista, et kuigi praegu on koroona justkui möödas ja ühiskond on taas avatud, siis n-ö kaadri taga käivad suured jõupingutused täieliku kontrollühiskonna kehtestamiseks, mida tehakse olematu pandeemia ettekäändel. Teatavasti on praegu koostamisel rahvusvaheline pandeemialeping, mis annab WHO-le sisuliselt õiguse otsustamaks, millal mina või sina oleme haiged. Eesti valitsuse teatud liikmed on sellele terroriaktile juba heakskiidu andnud ning Eesti rahva eest selle ära otsustanud. Lähiaastatel on keskpankadel kavas välja anda enda digitaalne valuuta (CBDC – Central Bank Digital Currency), mis annab riigile voli iga ostu lubada või keelata. See on finants-, sõna- ja mõttevabaduse lõppmäng. Kui kõik läheb samas tempos edasi, siis ilmselt juba viie aasta pärast on kõikjal maailmas kehtestatud täielik diktatuur ja kontrollühiskond, sarnaselt Hiina ja Põhja-Koreaga. Me kõik oleme olukorraga kursis.

Anna teada, kes on sinu arvates koroonakriisi vastutavad isikud

Ma arvan, et tuleb kiiremas korras luua mingisugune organisatsioon, MTÜ, kes hakkab koroonaterroristide toimikuid koostama. Meil on vaja advokaate ja sõltumatuid teadlasi , et nad teeksid omapoolsed ettepanekud n-ö “Eesti Nürnbergi” suhtes, st millistel õiguslikel alustel tuleb nende meelest sellel rindel tulemuslikult edasi liikuda. Võiks ühe teemana käsitleda meditsiiniõigust rahvatervise tagamise ühe osana. Seega, meil on vaja täiskohaga tööle panna nii advokaate kui ka teadlasi. See nõuab aga ka rahastust.

Olen arvamusel, et vähemalt pool Eestist on kursis, et koroona oli ja on täielik pettus, siis kamba peale sellele projektile rahastuse leidmine pole mingi probleem. Probleem on hoopis selles, et rahvas on laisk ja tuim ning seda oleme näinud viimased kaks aastat. Seega jään ootame teie ettepanekuid ja tagasisidet, kuidas kogu selle projekti võiks käima panna. Arvan, et alustuseks oleks vaja hinnanguliselt ca paarsada tuhat eurot, et advokaadid ja teadlased koos korraliku tiimiga saaksid sellele projektile keskenduda täiskohaga.

Seni aga kogume kokku nimed, kes teie arvates peaksid koroonaterrori pealesurumise eest vastutust kandma. Ootan teie ettepanekuid aadressil hando@telegram.ee.

Hando Tõnumaa