Repliik: Miks Postimees valetab?

10 päeva tagasi teatas Terviseameti endine juht Mari-Anne Härma, et Eestis on ainult koroonaviirusesse surnud 17 inimest, kuid Postimehest saab endiselt lugeda, et Eestis on koroonaviirusesse surnud 68 inimest.

Kas faktikontrollil jäi see fakt kahe silma vahele? Ja idee koroonainfo arhitektidele – kas oleks ehk aeg muuta koroonakaardi näitajaid ja tuua täpsemalt välja, kes surid ainult koroonaga ja kellel olid rasked kaasuvad haigused ja olla nii eeskujuks ka teistele riikidele?

Postimees teatab ka , et Ukraina haiglad on ülekoormatud ja Saksamaa valmistub halvimaks, samas kui tõele näkku vaadates ei ole Saksamaal mitte mingit pandeemiat (suured on ainult numbrid – ehk testimine ja nagu teada, siis enamus positiivseid ei ole haiged), üle riigi toimub pidevalt koroonavastaseid meeleavaldusi ja isegi Hamburgi juhtiv meditsiiniametnik ütles peavoolumeedias, et nakatumine ei tähenda veel haigestumist: “Me peame selle totaalse nakatunute arvule keskendumise lõpetama. Nakatumine ei tähenda veel haigestumist. Minu arvates on tähtis, kui palju​ inimesi on koroonaviirusesse haigestunud, kui ​palju​ on sellepärast intensiivravis ja kui palju​ on selle tõttu surnud – täpsustades siis – palju on surnud​ viirusest tingituna​ ja mitte ​muul põhjusel​. Kui näiteks nakatunute arv küll kasvab, aga haigestunute või surnute osakaal ei suurene, ei ole olukord nii hull.”

Lisaks valmistavad Saksamaal tipp-advokaadid ette riigi vastu kohtusse minekut, kirjeldades koroona olukorda kui ajaloo kõige suuremat inimkonnavastast kuritegu, üle tuhande Saksa arsti on algatanud uurimise koroonapettuse osas ja Belgia arstid on teinud ühispöördumise, millele on kirjutanud alla ka vähemalt üks Eesti arst. Kas on võimalik, et Ukrainas levib hooajaline külmetusviirus ja mitte midagi enamat?

Koroonapositiivseid saadakse ainult lisatestimisega ja isegi USA massimeedia väljaanne New York Post teatab, et positiivne test ei tähenda, et inimene on haige; seda sama kinnitas testimise kohta ka PCR-meetodi looja Kary Mullis. Kuressaare haiglaravi juht Edward Laane on öelnud, et testi veaprotsent jääb 1-2% vahele ning tõstatab küsimuse – kas need on päris haiged või veapiiris valepositiivsed? Ametlikust statistikast me näemegi, et pidevalt on “haigete” protsent 1,6 kandis. Teed 100 test, leiab keskmiselt 1-2 “koroonapositiivset” inimest (1-2%), teed miljon testi, leiab 10-20 000 positiivset (1-2%).

See kõik on täiesti avalik info, mille üle isegi ei vaielda meditsiiniringkondades, kuid ometi käib endiselt peavoolumeedias massiline hirmutamine. Kelle huve teenib Postimees?